De CEO van Acer heeft voorspeld dat Apple’s aandeel in de tabletmarkt zal wegzakken tot ongeveer 20% zodra de concurrentie met hun tablets komen, volgens de CEO komt dit voornamelijk door het gesloten iOS platform.

De CEO, JT Wang, sprak met de krant Economic Daily News toen hij deze voorspelling deed, Acer zal net als menig andere hardware fabrikant met een tablet op de markt gaan komen. Acer is snel op hun mening teruggekomen, begin dit jaar voor de iPad lancering gaf Acer nog aan geen plannen te hebben om ook met een tablet op de markt te komen. De verkoopcijfers van de iPad hebben waarschijnlijk toch overtuigd.

De voorspelling die Wang doet baseert hij voornamelijk op de recent cijfers van de smartphone bestellingen met Google’s Android besturingssysteem. Deze cijfers zijn namelijk een stuk hoger dan die de iPhone. Android is namelijk beschikbaar op diverse telefoons van verschillende fabrikanten en iOS slechts op de iPhone, iPad en iPod touch.

Wang is van mening dat een "gesloten platform" zoals Apple’s iOS op de lange termijn zal verliezen van een "open platform" zoals Google’s Android. Apple laat namelijk geen aanpassing toe aan zijn besturingssysteem, controleert elke applicatie voordat die in de app store komt. Dat zijn volgens Wang teveel obstakels.

Ondanks dat Apple’s iOs een gesloten platform is heeft de Apple app store voorlopig nog wel meer mogelijkheden dan de Android market. Inmiddels zijn er meer dan 250.000 iPhone apps. Terwijl er nu (pas) iets meer dan 70.000 Android apps zijn.

Volgens Wang is dat slechts een kwestie van tijd. "Het succes van Android is onontkoombaar, dit baseer ik opeigen ervaring uit het verleden, open platformen kennen veel vaker succes, Android heeft simpelweg nog wat tijd nodig om sterker te worden.", aldus Wang.