1 min

Tags in dit artikel

,

Na het vertrek van Mark Hurd is HP constant bezig geweest met nieuwe overnames, dit maal gaat het om Arcsight. Arcsight is bekend om hun software waarmee ze bedrijven helpen bij het beveiligen van hun infrastructuur.

Na het opstappen van de algemeen directeur Mark Hurd, heeft HP zich met verschillende overnames bezig gehouden. Onder meer de strijd met Dell om het bedrijf 3PAR. Deze strijd heeft HP gewonnen van Dell, daarvoor hebben ze wel een flink bedrag moeten neertellen. Al eerder had HP de bekende middleware- en toolingmaker Stratavia en infrastructuurspecialist Fortify weten te strikken.

Volgens de Wall Street Journal zou het bod op Arcsight zo rond de anderhalf miljard dollar liggen, terwijl vrijdag nog de marktwaarde van Arcsight zo’n 1,2 miljard dollar telde, volgens de Nasdaq.

Arcsight helpt verschillende bedrijven met het beveiligen van hun IT-infrastructuur zoals T-Mobile, BP, Shell en Siemens. De software let op ongebruikelijke activiteiten op het netwerk zoals hackpogingen, ook helpt het cyber attacks te voorkomen en detecteert de software schending van het beleid.