IBM heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst geboekt die boven de verwachtingen van de analisten viel. Dit zou vooral komen doordat de verkoop van de IBM-mainframes is toegenomen. Ook heeft het aandeel van IBM in het derde kwartaal van dit jaar een historisch hoogtepunt gehaald.

Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer winst gemaakt dan verwacht. Analisten voorspelden dat een aandeel van IBM dit kwartaal met zo’n 2,75 dollar per aandeel zou stijgen, maar doordat IBM’s kwartaalwinst was gestegen naar 3,6 miljard dollar is de waarde van een aandeel 2,82 dollar geworden.

Vorig jaar was de omzet van IBM nog 23,6 miljard dollar. Dit jaar is deze gestegen naar 24,3 miljard dollar. Dat komt vooral doordat bij IBM de verkoop van de mainframes is toegenomen. Volgens de verwachtingen van IBM zelf zou er over het hele jaar een winst van 11,40 dollar per aandeel geboekt worden. Na de sluiting van Wall Street maandag bereikte het aandeel van IBM een historisch hoogtepunt.