1 min

Apple staat nu in de top vijf van de grootste telefoonfabrikanten. Hiermee passeert Apple onder andere Sony Ericsson en RIM, de maker van de BlackBerry. Dit vermeldt IDC op basis van eigen onderzoek.

Apple heeft een marktaandeel behaald van 4,1 procent. Dat betekent dat er 14,1 miljoen iPhones waren verkocht in het derde kwartaal. Dit is verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Als Apple verder wil stijgen in de topvijf, moet het onder andere, LG, Samsung en Nokia passeren. De vierde plek heeft Apple overgenomen van BlackBerry-maker, RIM. Hierdoor komt RIM op nummer vijf terecht. LG staat op de derde plek met een kwartaalverkoop van 28,4 miljoen mobiele telefoons. Gevolgd door Samsung met 71,4 miljoen verkochte toestellen en op nummer één staat nog altijd de grootste telefoonmaker ter wereld, Nokia met 110,4 miljoen stuks. Op dit moment is Apple de op drie na grootste fabrikant van mobiele telefoons in de wereld.

Maar Nokia staat door de smartphonemarkt flink onder druk. Naast de vele hardwarefabrikanten die Android voeren zijn Apple en RIM juist groot bij de smartphonemarkt. Naar alle waarschijnlijkheid zullen juist de smartphones flink gaan groeien.