ComScore, een bureau dat statistieken bijhoudt van de digitale wereld, presenteerde gisteren de laatste cijfers van de mobiele markt. Daaruit blijkt dat Apple de tweede plek van RIM heeft ingenomen als het gaat om verkoopcijfers van mobiele telefoons in Amerika. Eén op de drie Amerikanen heeft volgens ComScore een smartphone.

ComScore deed de afgelopen drie maanden onder ruim 30.000 Amerikanen onderzoek naar hun voorkeuren voor mobiele telefoons. Uit het onderzoek blijkt dat het besturingssysteem van Apple de tweede plaats van Blackberry-maker RIM heeft overgenomen. Google (Android) voert de lijst aan met een marktaandeel van 38,1 procent, gevolgd door Apple (26,6 procent), RIM (24,7) en Microsoft (5,8 procent).

Als we kijken naar de verdeling van de telefoonfabrikanten, dan komt er een ander beeld naar voren. Telefoonproducent Samsung heeft momenteel een marktaandeel van 24,8 procent. Op de tweede plek staat LG met 21,1 procent, gevolgd door Motorola (15,1 procent) en Apple (8,7 procent).

Ten slotte verzamelde ComScore ook gegevens over het gebruik van de mobiele telefoon. Daaruit blijkt dat het versturen van berichtjes de populairste bezigheid is van de gebruikers van mobiele telefoons. Ook het downloaden van apps, spelen van games en luisteren van muziek is erg populair. Ruim een kwart van de respondenten gaf aan dat ze de mobiele telefoon gebruiken voor social networking.

De cijfers geven een kijkje in de huidige ontwikkelingen. Daaruit blijkt dus dat Apple een flinke inhaalslag aan het maken is. Wie weet kunnen we binnenkort in Europa een vergelijkbare ontwikkeling zien.