Intel Capital, de bekende chipmaker, heeft 10 miljoen euro geinvesteerd in het bedrijf Layar, met dit geld wil het Nederlandse bedrijf haar technologie voor augmented reality uitbreiden. Ook wordt er binnen het bedrijf hard gewerkt aan verbeteringen. Binnenkort zal Layar een tweede vestiging gaan openen.

Layer is een Nederlands bedrijf dat een applicatie heeft ontwikkeld waardoor het mogelijk is om locatiegegevens te koppelen aan informatie op het internet. Als de smartphone gebruiker ergens op richt met zijn toestel ontvang je bepaalde informatie over de omgeving, deze functie word ook wel augmented reality genoemd.

In de toekomst wil het bedrijf deze technologie nog verder uitbreiden, ook wordt er gewerkt aan een volgende stap waarmee de informatie ook aan het juiste publiek word gekoppeld. Met deze miloenen investering is het bedrijf van plan haar technologie verder te ontwikkelen. "Kunnen blijven verder werken aan ons doel om van augmented reality de meest aantrekkelijke en interactieve content op elke smartphone te maken is echt een droom die uitkomt", aldus Raimo van der Klein, de directeur van het Nederlandse bedrijf Layar.

Layar heeft nu ruim 40 mensen in dienst en is gevestigd in Amsterdam. Echter zal het niet meer lang duren voordat er een tweede vestiging wordt geopend in San Francisco.

Lees meer