1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Met het investering van 100 miljoen dollar in het Intel Capital AppUp fonds wil Intel meer grip krijgen op de markt voor smartphones en tablets. Het geld wordt onder andere gebruikt om te investeren in bedrijven die mobiele apps ontwikkelen.

Intel heeft het Intel Capital AppUp fonds opgericht om te kunnen investeren in mobiele applicatie ontwikkeling. Dat maakte Intel bekend op de Intel Capital Global Summit. Het kapitaalfonds heeft de naam gekregen van Intels online softwarewinkel. Om de ontwikkelingen op verschillende platformen beschikbaar te krijgen zal voornamelijk worden geïnvesteerd in HTML5 applicaties.

Inmiddels heeft het investeringsfonds geïnvesteerd in het bedrijf Urban Airschip, dat zich richt op mobiele marketing. Ook is er geïnvesteerd in 4tiitoo, een Duits softwarebedrijf dat zich richt op app-ontwikkeling voor tablets.

De brede markt waarin het investeringsfonds van Intel zich bevind omvat ook de applicatie ontwikkeling voor Ultrabooks, het platform voor dunne maar krachtige laptops waar Intel strenge eisen voor heeft opgesteld. Ook zal er aandacht worden besteed aan apps voor pc’s, tv’s en auto’s, aldus Intel.

Tot op heden heeft Intel moeite om voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt. Momenteel maakt ARM hier de dienst uit met zijn eigen chips of chips ontwikkeld door bedrijven die een licentie hebben op de technologie van ARM. Dit bedrijf pompt nu veel geld in de ontwikkeling van chips die minder energie slurpen.