Paul Allen, medeoprichter van Microsoft heeft een rechtzaak verloren van zo’n beetje alle grote IT bedrijven. De Amerikaanse rechtbank stelde ondermeer Google, eBay, Yahoo en Apple in het gelijk. Allen had in totaal 11 bedrijven aangeklaagd wegens patentschending.

De rechtbank heeft het vonnis van Allen afgewezen omdat de claims onvoldoende onderbouwd zijn en niet specifiek genoeg. Ook YouTube, internetprovider AOL en nog vier andere bedrijven werden aangeklaagd door Paul Allen.

Paul Allen is eigenaar van het bedrijf Interval Licensing, het bedrijf is eigenaar van in totaal vier patenten die betrekking hebben op de werking van e-commerce websites. Een van de patenten waar het bedrijf eigenaar van is beschrijft de mogelijkheid om bezoekers aan de hand van de pagina die ze bekijken suggesties te doen voor andere interessante onderdelen van de site. Paul Allen meent dat al deze bedrijven inbreuk maken op dit patent en wilde hier dan ook financiële compensatie voor zien, deze heeft hij dus niet gekregen.