1 min

Paul Allen de medeoprichter van Microsoft heeft de grote IT bedrijven als Google, eBay, Facebook, Apple en Yahoo opnieuw aangeklaagd. Eerder dit jaar verloor hij de zaak tegen de bedrijven, maar uit documenten blijkt dat hij de zaak weer heeft heropend.

De aanklacht die in augustus werd ingediend werd eerder deze maand afgewezen door een rechter in Seattle, omdat de beschuldigingen niet specifiek genoeg waren. Maar nu heeft Allen de aanklacht opnieuw ingediend alleen met een betere specifieke tekst. Dit blijkt uit documenten die afkomstig zijn van de rechtbank in Seattle.

In augustus bleek dat de mede-oprichter van Microsoft in totaal twaalf bedrijven voor de rechter sleepte. Niet alleen Google, eBay, Facebook, Apple en Yahoo. Maar ook andere internetgiganten als YouTube, internetprovider AOL, netflix en drie andere bedrijven. Eén van de patenten die beschreven wordt in de gevonden documenten beschrijft de mogelijkheid om bezoekers aan de hand van de pagina die ze bekijken suggesties te doen voor andere interessante onderdelen van de site.

In de nieuwe aanklacht worden er specifieke producten en technieken genoemd. Met als voorbeeld de websites van AOL. Die zouden dezelfde techniek gebruiken van Interval Licensing, het bedrijf van Allen.