Google heeft op zijn eigen blog vermeld dat het bedrijf een nieuwe vestiging krijgt in New York. Het bedrijf heeft het gebouw in New York gekocht voor 1,9 miljard dollar. Enige weken geleden werd er gespeculeerd dat Google van plan was om een gebouw in New York te kopen voor twee miljard..

Het gebouw in New York moet het nieuwe hoofdkantoor worden voor Google. Meerdere bronnen melden dat Google het gebouw heeft gekocht voor 1,9 miljard dollar, maar dit is echter nog niet bevestigd door Google zelf. Het bedrijf wil de prijs namelijk niet openbaar maken.

Het kantoorgebouw is het op vier na grootste kantoorgebouw van Manhattan. Het strekt zich uit over een heel huizenblok. Met een vloeroppervlakte van 273.000 vierkante meter is er meer kantoorruimte dan in het Empire State Building.

"We denken dat dit een geweldige vastgoedinvestering is in een bruisende buurt en een geweldige stad", schrijft een vicepresident van Google op het weblog van het bedrijf. Als de prijs klopt dan is dit de grootste vastgoedinvestering ooit voor een alleenstaand gebouw in de Verenigde Staten in 2010. De deal van 1,9 miljard dollar is zelfs voor een bedrijf als Google erg veel. Volgens diverse bronnen kan het, ondanks de prijs, een grote onderhandeling zijn voor Google, zowel financieel als strategisch.