1 min

Het online betalingssysteem iDeal heeft een topjaar achter de rug gehad. Zoals al verwacht is de markt voor online aankopen het afgelopen jaar gestegen met ruim 10 procent. Voor het betalingssysteem was de stijging echter beduidend groter; de betalingen via iDeal stegen namelijk met bijna 52 procent.

In het jaar 2010 werden er ruim 68,8 miljoen betalingen gedaan via het online betalingssysteem, dat is in vergelijking met 2009 een stuk hoger, toen werden er ruim 45 miljoen betaling afgerond met iDeal. In totaal werd er ruim 5,2 miljard euro afgerekend via iDeal, in 2009 was dit ruim 3,4 miljard euro. Gemiddeld werd er een bedrag van 75 euro afgerekend via iDeal.

Waarschijnlijk heeft de sneeuw en de gladheid in Nederland ook geholpen aan deze goede cijfers. In 2009 werd in de maand december vijf miljoen keer betaald met iDeal, in 2010 was dit 7,5 miljoen keer. Ook bankier Van Lanschot heeft zich sinds december aangesloten bij iDeal, in totaal zijn er nu negen banken verbonden met het online betalingssysteem.