Recordaantal betalingen met iDeal in 2008

Er zijn een recordaantal betalingen verricht met iDeal, zo werd vandaag bekend gemaakt. Bol.Com meldde bijvoorbeeld eerder vandaag dat de 25 miljoenste betaling via iDeal via haar systeem heeft plaatsgevonden.

Recordaantal betalingen met iDeal in 2008In vergelijking met vorig jaar, tot eind november, is het aantal betalingen met iDeal gestegen met 88 procent. Hiermee is iDeal het grootste betalingssysteem op het internet. iDeal wordt het meest gebruikt bij Bol.Com, wat niet zo gek is volgens Bob Goulooze. "Dat is toch de grootste media-webwinkel van Nederland. Bijna de helft van de iDEAL-betalingen vindt dan ook plaats in het segment waar Bol.com actief is. Onderzoek toont aan dat iDEAL ook de door de consument meest geprefereerde en als veiligst beoordeelde betaalmethode is."

iDEAL is ook het meest geaccepteerde betaalmiddel; ruim 10.000 webwinkels accepteren iDEAL. De acceptatie van iDEAL onder de grootste 750 webwinkeliers ligt op 84%: Deze acceptatie is circa twee keer zo groot als die van de meest gebruikte creditcards en ruim viermaal zo groot als de daarop volgende online betaalmiddel-aanbieder.

Michel Schaeffer van Bol.com ziet een verschuiving in het gebruik van betaalmiddelen: "Betalen met Acceptgiro is al sinds de oprichting van Bol.com in 1999 met afstand de meest gebruikte betaalmethode. iDEAL wint echter snel aan populariteit. Sinds de introductie in 2005 is het de snelst groeiende betaalmethode bij Bol.com. Begrijpelijk, want iDEAL is niet alleen veilig en snel, maar ook nog eens ontzettend gemakkelijk! Ook voor de komende jaren is de verwachting dat vele miljoenen bestellingen met iDEAL zullen worden afgerekend."

"Veel online shoppers betalen met iDEAL. Ons doel is de komende jaren met dubbele cijfers te blijven groeien. Dat kan enerzijds omdat ons marktaandeel nog steeds groeit (grotendeels ten koste van creditcard-gebruik) en anderzijds omdat de online markt nog steeds groeiende is", aldus Goulooze.

Bron:Techzine Redactie