min

Tags in dit artikel

,

NetApp heeft bekend gemaakt dat zij van plan zijn om Akorri Networks over te nemen. De onderhandeling bevind zich nu in de beslissende fase, aldus NetApp. Het is niet bekend voor welk bedrag het bedrijf wordt overgenomen, dit bedrag zal geheel contant worden afgerekend.

Akorri Networks houdt zich bezig met de ontwikkeling van software voor het beheer van datacentra, ook richten zij zich op het verhogen van de performance in sterk gevirtualiseerde omgevingen. Dankzij de software die Akorri ontwikkeld is het mogelijk knelpunten in virtuele omgevingen te signaleren en zo dan ook uit de wereld te helpen. Op deze manier is het mogelijk om met zo min mogelijk hardware meerdere taken uit te voeren. Hierdoor zal er minder hardware aangeschaft hoeven te worden en wordt er geld bespaard. Het bedrijf Akorri Networks is in 2005 opgericht.

Het aantal klanten van Akorri is snel gestegen de laatste tijd, in 2010 zag het bedrijf een verdubbeling van haar klantenbestand. Het bedrijf is ook te vinden op de lijst van The Wall Street Journal Top-50 Venture-Backed Companies, op deze lijst zijn jonge bedrijven te vinden waarvan een goede toekomst word voorspelt.