2min

Tags in dit artikel

, ,

NetApp neemt CloudCheckr over voor het uitbreiden van zijn Financial Operations (FinOps)-portfolio. Hiermee wil NetApp klanten helpen hun cloudkosten op orde te houden.

De voorgenomen overname van CloudCheckr, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, moet klanten helpen beter hun cloudkosten te beheren. Door de cloudkosten onder controle te houden, zorgen klanten voor een betere ROI, terwijl zij toch optimaal van de diensten kunnen profiteren.

Technologie CloudCheckr

De diensten van het nu over te nemen CloudCheckr moeten hierbij helpen. CloudCheckr levert software voor het analyseren van de kosten voor AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. De oplossingen geven klanten een eenvoudig overzicht van alle gebruikte cloudaccounts, inclusief de gebruikte bronnen, configuraties, permissies, security, compliance en veranderingen. De software analyseert hiervoor de factuurkosten van meerdere accounts. Op deze manier krijgen bedrijven een totaaloverzicht van hun cloudkosten en kunnen daar vervolgens op ingrijpen.

Integratie in Spot by NetApp

NetApp wil de technologie van CloudCheckr integreren met zijn eigen Spot by NetApp-dienst. Deze dienst gebruikt analytics en automatiseringsfunctionaliteit voor het creëren van de best presterende en meest kostenefficiënte infrastructuur voor cloudgebaseerde workloads.

NetApp wil de oplossingen voor cloudkostenbeheer, factuuranalytics, compliance en diverse security tools in zijn Spot by NetApp-oplossing integreren. Dit helpt klanten bij het sneller uitrollen van hun cloudinfrastructuur, terwijl de operationele uitgaven worden gereduceerd.

Uitbreiding FinOps-activiteiten

De overname van CloudCheckr is voor NetApp een uitbreiding van zijn activiteiten op het gebied van FinOps. Vorig jaar werden hierop de eerste schreden gezet met de overname van de toen nog Israëlische startup Spot voor ongeveer 388 miljoen euro (450 miljoen dollar). Nu worden de diensten van CloudCheckr juist aan de technologie van dit eerder verkregen bedrijf toegevoegd.

Tip: Van Storage naar Datamanagement; innovaties in data-opslag