1 min

Oracle is aangeklaagd door een Amerikaans softwarebedrijf genaamd 2FA, omdat een dochterbedrijf van Oracle een broncode gestolen zou hebben. De databasegigant zou deze broncode in één product gebruikt hebben.

In de aanklacht staat dat Oracle de code zelf niet heeft gestolen. Dat zou dochterbedrijf Passlogix hebben gedaan. Het Amerikaanse softwarebedrijf 2FA dat gespecialiseerd is in authenticatiesoftware stelt dat er broncode voor authenticatie en kredietmanagement gebruikt is in de applicatie v-Go.

Volgens WebWereld vond de vermeende diefstal plaats voordat Oracle Passlogix overnam. In Secure Computing Magazine meldt dat 2FA het meoderbedrijf geïnformeerd heeft over de overtredingen die het bedrijf begaan is. Desalniettemin gaat Oracle door met het verkopen van de software. "Oracle had beter moeten weten", stelt de authenticatiespecialist. Volgens het softwarebedrijf zou Oracle bij het overnemen van Passlogix op de hoogte moeten zijn geweest dat er gestolen code in de software van het bedrijf zat.

Door de acties van Oracle en Passlogix beweert 2FA dat zij 10 miljoen dollar schade heeft geleden, maar toch eist het softwarebedrijf meer dan 100 miljoen aan schadevergoedingen.