1 min

Wie Portal 2 voor de PlayStation 3 zal kopen zal hier gratis een PC- of Mac-versie van de game bij krijgen. Portal 2 voor de PlayStation 3 krijgt tevens de mogelijkheid om savegames op de Steam-servers op te slaan. Eigenaren van de PlayStation 3-versie kunnen ook samen spelen en chatten met PC- of Mac-gamers.

Portal 2 zal in april verschijnen, tenzij Valve de game opnieuw uitstelt, eind vorig jaar werd Portal voor de laatste maal uitgesteld. Valve ontwikkelt de PlayStation 3-versie van de game zelf, net als de andere versies van de game overigens. Eerder liet Valve de ontwikkeling van PlayStation 3-games van de studio over aan anderen, zoals Electronic Arts.

Directeur Gabe Newell meent dat de PlayStation 3 wordt voorzien van de beste console-versie van de game. Newell lijkt tevreden te zijn met de manier waarop Valve de mogelijkheid kreeg om Steam te integreren in PlayStation Network.

Door de Steam- en PlayStation Network-account aan elkaar te koppelen kunnen kopers van de PlayStation 3-versie van Portal 2 gratis een Steam Play-versie van Portal 2 verkrijgen voor de PC of Mac. Het gaat hier om de volledige versie van Portal 2.