Dat het goed gaat met Google is geen geheim, ook dat Google veel ambitie heeft om nog door te groeien en nieuwe producten te ontwikkelen ook niet. Uiteraard heb je daar wel voldoende personeel voor nodig, daarom wilt Google in 2011 ruim 6000 nieuwe mensen aannemen.

Voor de personeelsafdeling van Google zal 2011 dan ook een druk jaar worden, in 2010 nam Google ongeveer 4500 nieuwe medewerkers aan, in 2011 moet dat dus 25% meer worden. Dat het geen probleem moet zijn om zoveel mensen aan te nemen in een jaar tijd heeft Google al bewezen, in 2007 werden er ook ruim 6000 vacatures opgevuld. Totaal had Google op 31 december 2010 24400 mensen in dienst.

De nieuwe wervingsplannen van Google werden bekendgemaakt door Allan Eustace, de Senior Vice President van Google Engineering and Research. Volgens Eustace is Google altijd op zoek naar goed personeel, maar ook vooral naar toptalent. Over de hele linie zoekt Google naar nieuwe mensen zowel ontwikkelaars als sales mensen. Eustace vernoemd wel drie producten waar waarschijnlijk de meeste mensen nodig zijn, dit is voor het nieuwe besturingssysteem Chrome OS, de zoekmachine van Google en de zelfbestuurbare auto’s die Google al eerder liet zien in een video.

Voor de ontwikkelaars hier in Nederland die een baantje bij Google wel zien zitten, toch wel enige teleurstelling. In Nederland wordt eigenlijk alleen gezocht naar account- en salesmanagers en personeel voor in het datacenter in Eemshaven (Groningen). Ontwikkelaars zullen moeten verhuizen naar Dublin, München, Londen, Zürich of natuurlijk naar de Verenigde Staten.