2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook Google Nederland gaat zijn personeelsbestand uitbreiden, het is echter nog onbekend om hoeveel werknemers het precies gaat. Zoals we vandaag al eerder meldden wil het bedrijf wereldwijd ruim 6000 mensen aan gaan nemen, voor Europa mikt Google op 1000 nieuwe werknemers. Dit is een toename van ongeveer 20 procent.

Mark Jansen laat namens Google Nederland weten dat het nog onduidelijk is over hoe de verdeling zal zijn van die duizend nieuwe werknemers. Dit moet nog nader worden uitgewerkt. "Het gaat goed met ons en dus hebben we meer mensen nodig", zegt Mark Jansen tegen WebWereld. "De banen zitten met name in de engineering (productontwikkeling) en sales, maar we werken op technisch gebied ook samen met collega’s in het buitenland. Zo wordt er op technisch vlak samengewerkt aan services als het in kaart brengen van het openbaar vervoer via Google Maps en Google Transit."

Onlangs werd bekend dat de Amsterdamse ICT een groot tekort aan werknemers voorziet. Maar Jansen zegt dat Google Nederland geen grote problemen kent om goede mensen aan te trekken. Volgens Jansen heeft Google een aantrekkelijke naam om hoogopgeleide Nederlanders aan te trekken die bijvoorbeeld in het buitenland hebben gewerkt.

De internetgigant wil met de enorme groei aan personeel en investeringen gebruik maken van de kansen die het bedrijf ziet. Volgens Jansen valt er nog veel groei te realiseren. "Om een voorbeeld te geven: bureau Forrester kwam onlangs met de schatting dat online retail verkoop in West-Europa was opgelopen tot 68 miljard euro in 2009, met als verwachting dat dit in 2014 rond de 114 miljard euro zal zijn."

Eerder werd bekend dat CEO Eric Schmidt wordt vervangen door Larry Page. Eric Schmidt zal zijn rol als voorzitter bij Google aanhouden. Verder wil Schmidt graag een adviserende rol vormen voor de nieuwe CEO van Google.