Facebook gaat binnenkort verhuizen. Het sociale netwerk kocht recent het terrein waar Sun Microsystems zat totdat het werd overgenomen door Oracle. Ook een naastgelegen terrein wisselde van eigenaar.

De reden van deze verhuizing is dat Facebook grote uitbreidingsplannen heeft. Hoeveel nieuwe medewerkers Facebook wilt aantrekken willen ze niet zeggen, maar op dit moment werken er rond de 2000 mensen bij Facebook. Waarvan er 1400 werken op het huidige kantoor in Palo Alto. Dit gebouw is nu echter al aan de krappe kant volgens Facebook.

Het voormalige complex van Sun Microsystems is ruim 23 hectare groot. Hier moeten in elk geval alle 1400 huidige werknemers komen te werken. Het naast gelegen gebied bedraagt nog eens 9 hectare en moet huis bieden aan nieuwe werknemers. De reden dat Facebook juist dit gebied wilde hebben, is volgens eigen zeggen de intieme sfeer die er heerst. Ook zijn beide terreinen verbonden via een tunnel.

De grote verhuizing begint vanaf juni dit jaar en zal in etappes plaats gaan vinden. De huidige vestiging in Palo Alto zal Facebook nog één a twee jaar gebruiken.