2min

Tags in dit artikel

, , ,

Facebook staat er al om bekend dat ze de werknemers van het bedrijf graag in de watten legt. Het bedrijf gaat nu nog een stapje verder door een dorp met huizen voor het personeel te maken.

Facebook heeft een hele campus rondom het bedrijf gebouwd. Op deze campus kunnen de medewerkers alles doen wat hun hartje begeert. Zo is het mogelijk om naar de kapper te gaan, uit eten te gaan in een van de vele restaurants. Het is zelfs mogelijk om even langs de bank te gaan om je geldzaken op orde te krijgen. Hoe leuk dit allemaal ook klinkt, uiteindelijk zullen de medewerkers aan het einde van de dag toch de campus verlaten om naar hun eigen huis toe te gaan. Maar zelfs dit zal niet meer nodig zijn in de toekomst.

Facebook is namelijk van plan om een dorp te bouwen. In het 60.000 vierkante meter grote dorp kunnen medewerkers gaan wonen, zodat ze altijd in een omgeving zijn die gekoppeld is aan hun werk. In totaal moeten er zo’n 394 panden komen op de campus. Hier vallen niet alleen woningen onder, maar ook winkels en ] een sportbar. Om alles af te maken zal er op de nieuwe campus ook een buitenzwembad gebouwd worden.


De nieuwe campus moet op loopafstand en vijf minuten fietsen van het hoofdkantoor van Facebook komen. Facebook’s medewerkers kunnen de woningen kopen, hoewel er ook 15 woningen zijn vrijgehouden voor mensen die niet voor het bedrijf werken, die stap moest Facebook zetten om goedkeuring te krijgen. Om kans te maken om in een van die woningen te komen moet je echter wel een laag inkomen hebben.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de eerste bewoners in hun woning kunnen betrekken.