1 min Applications

Facebook wil nieuw en groter hoofdkantoor bouwen

Facebook lijkt opnieuw te gaan verhuizen, als alle plannen worden goedgekeurd. Het bedrijf groeit nog steeds in rap tempo door en heeft nu plannen voor een geheel nieuw hoofdkwartier in Menlo Park, Californië. Het huidige kantoor is simpelweg te klein.

Facebook wil nieuw en groter hoofdkantoor bouwenEen dergelijk nieuw hoofdkantoor is noodzakelijk doordat Facebook een verdriedubbeling verwacht van het aantal werknemers dat zij in dienst heeft. Momenteel zijn dit er ongeveer 3000, maar het nieuwe hoofdkantoor in Menlo Park zal onderdak gaan bieden aan 9400 werknemers en zal naar schatting 240 miljoen dollar gaan kosten. De rest van de werknemers zal werkzaam blijven in het huidige hoofdkwartier in Palo Alto en satellietkantoren in New York en Seattle.

Het ziet er dus naar uit dat Facebook mogelijk aan het begin staat van een wat hectische periode. Zo maakte Facebook recent ook bekend dat zij een reorganisatie door zal gaan voeren om weer dichter bij hun core-business te komen waarin design, product en ontwikkeling centraal staan. Daarnaast lijkt ook een beursgang van Facebook steeds serieuzer te worden en verwacht het bedrijf volgend jaar tien miljard dollar op te halen.

Bron:Emerce