2min

Activision zou volgens geruchten zijn zinnen gezet hebben op een overname van Take-Two. Take-Two is het moederbedrijf van 2K Games en Rockstar games. Vorige week schreven we al dat Activision de stekker trekt uit een groot aantal titels.

Volgens de geruchten heeft Activision Blizzard een geheel nieuwe strategie en heeft het daarom verschillende projecten stopgezet en nu zijn zinnen gezet op een overname van Take Two. Met deze overname zou Activison Blizzard zijn portfolio flink kunnen vergroten en enkele zeer populaire titels binnen kunnen halen. Take Two is namelijk het moederbedrijf van Rockstar en 2K Games.

Rockstar is onder andere uitgever van de gehele Grand Theft Auto serie en het vorig jaar geïntroduceerde Red Dead Redemption. Ook van de nieuwe Rockstar game LA Noire, dit dit jaar moet uitkomen wordt enorm veel verwacht. Dit zal een kruising worden tussen GTA en een detective game, waarin je als agent carrière moet maken tot rechercheur en moeilijke zaken moet oplossen. Dit met goed onderzoek, het ondervragen van verdachte en natuurlijk het arresteren van verdachte.

2K Games wat ook onder Take Two valt timmert de laatste jaren hard aan de weg, deze uitgever bezit titels zoals de Mafia I en II, Borderlands en BioShock. Daarnaast probeer het te concurreren met Electronic Arts op het gebied van sport games, dit is tot op heden nog niet enorm succesvol geweest maar deze games worden met de jaren wel steeds beter.

Vorige week liet Activision in een statement omtrent het schrappen van enkele titels weten: "Deze beslissingen zijn gebaseerd op onze wens om ons te richten op de grote kansen die we nu hebben om ’s werelds beste interactieve entertainmentervaringen te maken". Toen werd er vanuit gegaan dat dit sloeg op de overgebleven titels van Activision Blizzard zoals Call of Duty, Starcraft en World of Warcraft. Met de geruchten van nu zou dit ook kunnen slaan op een mogelijke overname. Wat er waar is van de geruchten is in dit geval moeilijk te zeggen.