Ook de CEO van Google, Eric Schmidt was aanwezig op het Mobile World Congress en hij liet in een speech weten dat hij enorm teleurgesteld is in Nokia. Schmidt zegt vele gesprekken gevoerd te hebben met Nokia om ze te overtuigen van Android. "Het is jammer dat Nokia alleen voor Microsoft heeft gekozen".

Er gingen natuurlijk ook al redelijk wat geruchten dat Nokia zou overwegen ook met Android toestellen op de markt te komen. Er zijn zelfs geruchten voorbij gekomen dat topmensen van de twee bedrijven samen waren gespot. Al deze geruchten zouden dan ook best kunnen kloppen nu Schmidt heeft aangegeven dat hij wel degelijk gesprekken heeft gevoerd met Nokia. De keuze van Nokia is echter op Microsoft’s Windows Phone gevallen, of zoals Schmidt het noemt op ‘hen’.

Uit de reactie van Schmidt valt duidelijk op te maken dat we geen aankondiging van Nokia hoeven te verwachten dat ze met Android toestellen op de markt gaan komen. Uiteindelijk gaat Nokia intensief samenwerken met Microsoft om Windows Phone toestellen op de markt te brengen maar er is geen sprake van exclusiviteit gezien Nokia ook nog met MeeGo en Symbian^3 toestellen zal komen.

Schmidt is teleurgesteld in de keuze van Nokia en geeft aan dat hij Android nog altijd de beste keuze vindt voor Nokia, ook zegt hij dat het aanbod om alsnog met Google samen te werken open blijft staan.

Hoewel het natuurlijk jammer is voor Google dat Nokia niet voor hun heeft gekozen maakt Schmidt zich geen zorgen over de toekomst van
Android, aangezien het nog steeds het snelst groeiende platform voor mobiele telefoons is.