2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony heeft extra bewijs bekend gemaakt in de rechtszaak tegen hacker George Hotz. Dit deed Sony om de rechter te overtuigen om de rechtszaak in Californië voort te zetten. De beide partijen strijden om de locatie waar de rechtszaak moet worden afgehandeld.

Uit de informatie die Sony vrijgaf zou moeten blijken dan George Hotz een PSN-account zou hebben geregistreerd onder de naam "blickmanic." Daarnaast zou Sony over bewijs beschikken waarin staat dat Hotz een PlayStation 3 zou hebben aangeschaft bij een lokale GameStop winkel. Ook zou het ip-adres waarmee de PSN-account is geregistreerd toebehoren aan het woonadres van de hacker. Met dit bewijs is Sony van mening dat de zaak onder de jurisdictie van Californië valt.

Verder voert Sony het feit aan dat George Hotz zijn eigen website actief gebruikte om software te verspreiden waarmee de PlayStation 3 te hacken viel. Sony claimt dat de software door ruim drieduizend forum-gebruikers zou zijn gedownload. Daarnaast zou het bestand alleen al in Californië gedownload zijn vanaf ruim vijfduizend ip-adressen. Om nog maar te zwijgen over de rest van Amerika en zelfs de hele wereld.

Sony doet er alles aan om de rechtszaak in Californië te laten houden en voert daarom ook het feit aan dat Hotz een interview heeft gehouden met The Register over het hacken van de PlayStation 2. The Register is namelijk gehuisvest in datzelfde Californië. Ook zegt Sony dat George Hotz componenten zou hebben verwijderd uit zijn PlayStation 3 en niet de juiste hardware zou kunnen aanleveren voor de rechtszaak wegens zijn huidige verblijf in Zuid-Amerika. Deze ontwijkende acties van Hotz zijn ook erg verdacht en leiden tot meer vragen aldus Sony.

Sony boekte al verschillende kleine overwinningen in de rechtszaak tegen de hacker. Zo verkreeg Sony via de rechter toegang tot de PayPal gegevens van Hotz. Vooralsnog lijkt het erop dat het een lange en slepende rechtszaak tussen beide partijen zal gaan worden. Ondanks de vele donaties die de hacker ontving is het de vraag of hij op kan boksen tegen het miljardenbedrijf met een legio aan advocaten.