2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HTC heeft een marktwaarde bereikt die goed is voor een derde positie wereldwijd. Daarmee streven zij het Finse Nokia voorbij die momenteel met grote problemen kampt. HTC gaat het daarentegen voor de wind.

De marktwaarde van HTC steeg naar een hoogte van 33,8 miljard waar Nokia een waarde van 33,4 miljard bezit. Het marktaandeel van Nokia telefoons loopt al jaren langzaam aan terug en een samenwerking met Microsoft moet daar verandering in gaan brengen. Echter bracht deze samenwerking vooralsnog geen nieuwe toestellen op de markt en dus geen stijgende in plaats van dalende cijfers.

Nadat de samenwerking bekend werd zakte de waarde van Nokia-aandelen aanzienlijk en uit steeds meer hoeken horen we het ongenoegen en de twijfel over de Finse fabrikant. Daarnaast werd de kredietwaardigheid verlaagd van klassering A2 naar A3. Ondanks dat Nokia wereldwijd marktleider is voor mobiele telefoons lukt het bedrijf niet om in te spelen op de smartphone markt. En dat is nou juist de markt die het snelste groeit op dit moment. Verwacht wordt dat deze markt in 2011 een groei zal doormaken van ruim 50 procent.

HTC daarentegen brengt pas sinds drie jaar haar eigen toestellen uit en bekleed nu al een derde positie op de smartphone markt als wordt gekeken naar de marktwaarde. De fabrikant heeft nu alleen nog maar Apple en Samsung boven zich. Apple en HTC zijn dit jaar de enige bedrijven waarvan de koers omhoog ging. De grote groei van HTC is volgens velen te danken dat zij op tijd inzagen dat Windows Mobile achteruit ging en op het juiste moment Android omarmden.