Sinds februari is nu bekend dat Nokia op termijn volledig zal gaan overstappen op Windows Phone, waarmee Symbian langzaam zal gaan verdwijnen. Er werd dan ook gevreesd dat de ontwikkeling van Symbian binnenkort gestaakt zou gaan worden maar Nokia heeft besloten om het uit te gaan besteden aan het bedrijf Accenture.

Het uitbesteden van de Symbian-activiteiten is onderdeel van een reorganisatie bij Nokia waarmee het bedrijf 7000 arbeidsplaatsen wil schrappen en zo’n 1 miljard euro op jaarbasis wilt gaan besparen.

Het bedrijf Accenture zal de Symbian-activiteiten overnemen van Nokia en neemt daarmee ook 3000 van Nokia’s werknemers over. Naast deze 3000 moeten er dus nog 4000 vertrekken bij Nokia.

Accenture zal straks de verdere ontwikkeling en ondersteuning van het Symbian-platform voor zijn rekening nemen. Ook mag het bedrijf bepaalde oplossingen voor Windows Phone gaan ontwikkelen. De omzetcijfers van Nokia gaan de laatste maanden alleen maar omlaag en de verwachting is dat dit pas in het laatste kwartaal van 2011 of het eerste kwartaal van 2012 kan worden omgebogen naar winst. Dan worden de eerste Windows Phone-toestellen van Nokia verwacht.