Wederom heeft Sony op zijn blog een update geplaatst over het opnieuw online brengen van het PlayStation Network. Sony geeft in deze blogpost aan niet exact te weten wanneer het Playstation Network weer online gaat komen maar wel dat dit nog enkele dagen zal duren. Een eerder bericht dat op 31 mei alle diensten zijn hersteld wordt nu ontkend door Sony.

Het gaat nog enkele dagen duren. Hoeveel dit er zijn wil Sony niet kwijt, met een beetje geluk is dit nog voor het weekend. Of dit per regio zal gaan verschillen, is momenteel ook onduidelijk maar het ligt voor de hand dat Sony het netwerk gefaseerd online zal brengen. Waarschijnlijk zullen ook niet meteen alle PSN-diensten beschikbaar zijn, maar zal ook dit in fases gaan gebeuren. De prioriteit zal liggen bij het online matchmaking systeem, zodat gebruikers weer online kunnen gamen.

Een Japanse woordvoerder van Sony had eerder laten weten dat het PlayStation Network en Qriocity op 31 mei weer volledig beschikbaar zullen zijn. Volgens een Amerikenaanse marketingdirecteur van Sony klopt dit echter niet. Het is in dit stadium onmogelijk om een exacte datum te noemen waarop alles weer beschikbaar is. Gezien de dochteronderneming van Sony die het Playstation Network verzorgt in de Verenigde Staten is gevestigd lijkt die informatie op dit moment betrouwbaarder.

Inmiddels is het PlayStation Network en Qriocity al drie weken offline. Sony voelde zich genoodzaakt om de dienst offline te halen toen bleek dat hackers het systeem waren binnengedrongen en zichzelf toegang hadden verschaft tot de persoons- en creditcardgegevens van de gebruikers. In een later stadium bleek ook het online pc-platform van Sony, Online Entertainment slachtoffer te zijn geworden van hackers, waarop ook deze dienst offline werd gehaald. In totaal hebben de hackers de gegevens van meer dan 100 miljoen gebruikers in handen.

Sony zou begin deze maand het PlayStation Network online brengen, maar voelde zich genoodzaakt dit uit te stellen toen de tweede hack aan het licht kwam en het de beveiliging nog grondiger wilde testen.