2min

Het PlayStation Network blijft opnieuw langer offline. Sony beloofde op 1 mei dat het netwerk binnen één week weer online zou zijn. Sony moest echter op de valreep op 7 mei meldden dat het toch nog wat langer zal gaan duren.

Sony laat in haar berichtgeving weten dat zij begonnen waren met het gefaseerd online brengen van het PlayStation Network maar daarbij opnieuw tegen zwakke punten aan liepen, hierdoor zou de beveiliging nog niet optimaal zijn en dat is nou net het punt wat Sony probeert te verbeteren. Sony voert daarom opnieuw extra testen uit en probeert de beveiliging van het PlayStation Network nog verder te verbeteren waar dat nodig en mogelijk is. Sony laat weten dat zij niet om deze extra testen heen kunnen, anders kunnen ze de veiligheid van de data niet garanderen. Sony wordt momenteel bijgestaan door twee beveiligingsbedrijven die Sony helpen met het verbeteren van de beveiliging van het PlayStation Network.

Sony maakte eerder dus de belofte dat het PlayStation Network binnen één week weer online zou zijn maar heeft deze deadline dus niet weten te halen. Onduidelijk is hoelang het nu gaat duren voordat de dienst weer online is, in elk geval heeft de fabrikant niet weer een soortgelijke uitspraak gedaan. De fabrikant verdedigt zijn gemaakte belofte wel, Sony laat weten dat zij deze uitspraak deed gebaseerd op de informatie die toen voor handen was. De fabrikant laat weten dat er achter het PlayStation Network een ontzettend complex systeem schuil gaat en vraagt opnieuw voor veel geduld van haar gebruikers. Die gebruikers willen juist dolgraag online gamen en het lijkt erop dat er niet veel geduld meer over is.