2min

Het was inmiddels voor veel PlayStation-gamers dagelijkse routine geworden. Even de console aan om te kijken of het PlayStation Network het weer doet. Nu lijkt er hoop te zijn voor degene die dan doen, Sony brengt het PlayStation Network namelijk gefaseerd weer terug online.

Wanneer je nu probeert in te loggen zal je de melding krijgen dat je software-update 3.61 moet installeren wil je online kunnen komen op het PlayStation Network. Wanneer je deze update op je PlayStation hebt geinstalleerd zal je ook meteen je wachtwoord moeten veranderen. Dit dient te gebeuren op de PlayStation waar je de account activeerde of via de website, via het gekoppelde e-mail adres. Het gefaseerd terug online brengen van de dienst zal voor PlayStation-gamers inhouden dat zij weer online tegen elkaar kunnen spelen.

Wel moet men er nog steeds rekening mee houden dat het kan voorkomen dat man na het installeren van de laatste firmware, nog steeds niet ingelogd kan worden op het PlayStation Network, dit omdat de dienst gefaseerd online wordt gebracht. Hierdoor kan niet iedereen tegelijk op hetzelfde moment weer genieten van de online dienst. Het kan dus zijn dat je net de nieuwste firmware hebt gedownload maar nog niet je wachtwoord kan wijzigen of nog steeds de melding krijgt dat er onderhoud plaats vind. Voor vele zal dit nieuws in ieder geval al een hele opluchting zijn, want er lijkt schot in de zaak te zitten. Nu is het te hopen dat de genomen beveiligingsmaatregelen voldoende zijn en Sony niet op korte termijn weer wordt gehackt.


Inmiddels valt er op de blog van Sony te lezen dat het online brengen van het PlayStation Network niet zonder problemen gaat. Sony geeft aan dat gebruikers massaal password resets aan het aanvragen zijn en dat het systeem deze aanvragen niet bij kan houden. Als oplossing hiervoor schakelt Sony af en toe de password reset module uit zodat de queue’s met aanvragen kunnen worden weggewerkt door de servers. Het kan door de massale aanvraag dus wel even duren voordat je een e-mail ontvangt van Sony.