1 min

Het is voorbij met de grote beloftes van internetproviders dat zij de allersnelste internetverbinding leveren. Het kabinet eist namelijk dat telecom- en internetaanbieders open en eerlijk vertellen wat de internetsnelheid is die ze leveren aan consumenten. Ze mogen dus niet meer schermen met de theoretische snelheid in het meest optimale geval wat nu nog weleens gebeurt.

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft dit in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. In deze brief wordt de digitale agenda van de minister behandelt, in deze agenda staan een reeks plannen die hij die komende jaren wil uitvoeren met betrekking tot ICT en internet.

Naast de openheid van providers over de internetsnelheid, wil hij ook de ondernemers van Nederland tegemoet komen. Zij moeten minder last krijgen van de papierwinkel van de overheid, hij wil veel meer informatie digitaal beschikbaar gaan maken voor de ondernemers. Ook wil hij dat meer procedures via het internet afgehandeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen, op deze manier hoeft de ondernemer niet steeds langs op een lokaal standskantoor.