Groupon wil richting de beurs. Dit nieuws was al bekend, maar nu heeft Groupon dit ook officieel aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission. Dit nieuws werd afgelopen donderdag bekendgemaakt.

De advertentiewebsite uit de Verenigde Staten wordt in dit traject begeleid door de banken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Groupon hoopt met de beursgang van het bedrijf volgens eigen zeggen zo’n 750 miljoen dollar op te halen. Groupon maakte eerder dit jaar al bekend dat het een beursgang in de planning hadden. Dit maakte de advertentiewebsite bekend kort nadat het een miljardenbod van Google afsloeg.

Groupon heeft inmiddels meer dan 80 miljoen gebruikers en is actief in meer dan 40 landen. Het bedrijf biedt zijn gebruikers dagelijks via een e-mail kortingsbonnen aan voor onder andere restaurants, pretparken, kledingzaken en andere consumentenzaken. Deze kortingen kunnen soms wel oplopen tot 75 procent. Groupon heeft er recent wel een concurrent bijgekregen. Google lanceerde namelijk zijn vergelijkbare dienst Offers.