1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De aandelen van internetbedrijf Groupon zullen twintig doller per stuk gaan kosten bij opening van de beurs. Het bedrijf verhoogde het aantal aandelen en de prijs hiervan en komt hiermee op een beurswaarde van ruim 12,5 miljard dollar.

Met een prijs van twintig dollar per aandeel is de prijs een stukje hoger uitgevallen dan eerder werd aangegeven. Groupon berichtte de eerste keer over een prijs van zestien dollar maar verhoogde dit niet veel later naar het bedrag van achttien dollar. Nu is deze prijs dus opnieuw verhoogd en uitgekomen op twintig dollar. Daarnaast besloot Groupon ook om meer aandelen beschikbaar te stellen. Met zo’n vijf miljoen extra aandelen komt het totale aantal uit op 35 miljoen.

Hiermee is de beurswaarde van het bedrijf zo’n 12,66 miljard dollar, waarmee Groupon verantwoordelijk is voor de grootste beursgang sinds Google in 2004. Hoewel er wel wordt verwacht dat Groupon het goed gaat doen op de beurs, gezien de grote vraag naar de aandelen, zijn er ook kritische analisten die denken dat het bedrijf te hoog wordt gewaardeerd. De hele beursgang wordt zelfs vergeleken met een marketingstunt, uiteindelijk maakt Groupon nog steeds geen winst en is het bedrijf met regelmaat negatief in het nieuws.