1 min

Het hing al enige weken in de lucht, maar nu is de overname definitief. EA heeft game-ontwikkelaar PopCap overgenomen. Bij de overname zou een bedrag van 1,3 miljard dollar zijn gemoeid.

PopCap is bij het grote publiek voornamelijk bekend van de games Plants vs. Zombied, maar ook namen als Zuma en Bejeweled zullen bij velen een belletje doen rinkelen. PopCap zou in totaal wereldwijd meer dan 150 miljoen games verkocht hebben.

John Riccitiello, CEO van Ea, zegt dat PopCap een grootse studio is met veel talent en krachtige en unieke games. Hij is dan ook erg blij om de studio aan het momentum dat EA op het moment geniet te voegen. Met EA’s hulp zou PopCap in staat zijn om een groter publiek te kunnen bereiken. Dit zou bereikt worden dankzij het grotere bereik dat EA geniet.

De overname is erg indrukwekkend te noemen, gezien het gemoeide bedrag. EA lijkt PopCap dan ook maar al te graag te willen bezitten. Het is waarschijnlijk dat EA hoopt om met PopCap’s kennis door te breken in de markt voor mobiele en sociale games.