2min

Google heeft tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers ook wat nieuwe cijfers rond Android bekendgemaakt. Zo zijn er inmiddels meer dan 130 miljoen Android-apparaten verkocht en komen daar dagelijks zo’n 550.000 apparaten bij. Hiermee lijkt Google’s succes met Android niet te stoppen.

Deze 130 miljoen Android-toestellen bestaan uiteraard uit smartphones, tablets en sinds kort ook muziekspelers. Al deze apparaten hebben gezamenlijk maar liefst 6 miljard apps gedownload uit de Android Market. In totaal zijn er meer dan 250.000 Android apps te vinden in de market.

Eind juni werden er ook al cijfers bekend gemaakt, toen sprak Google over slechts 500.000 activaties per dag, dat is nu al opgelopen tot 550.000 per dag, Android lijkt hiermee wederom in de lift te zitten. Volgens Andy Rubin, de persoon bij Google die leiding geeft aan het Android team, groeit Android per week met 4,4 procent.

Als Android in dit tempo blijft doorgroeien zou het mogelijk zijn om dit jaar nog het getal van 200 miljoen verkochte Android-apparaten te behalen. Gezien de ‘back-to-school’ periode en de feestdagen nog op het programma staan moet dit mogelijk zijn.

Android brengt Google niet alleen successen maar ook problemen. Zo heeft Oracle een rechtszaak aangespannen tegen Google omdat de Android software inbreuk zou maken op Java-patenten welke sinds vorig jaar in handen zijn van Oracle. Oracle nam in 2010 Sun over en kreeg daarbij Java en bijbehorende patenten in handen. Volgens de documenten van de rechtbank eist Oracle miljarden aan compensatie van Google. De rechtszaak staat in november op het programma.