1 min Applications

Elke dag 850.000 nieuwe Android-apparaten online

Elke dag worden er 850.000 nieuwe Android-apparaten geactiveerd. Dat heeft Andy Rubin, de grote man achter Android bij Google, vandaag bekendgemaakt. Dit getal van 850.000 activaties zijn unieke apparaten die nog niet eerder verbonden waren met het internet.

Elke dag 850.000 nieuwe Android-apparaten onlineGoogle telt het aantal activaties op basis van het serienummer van het toestel. Als een smartphone of tablet wordt gereset of wordt doorverkocht wordt deze dus niet opnieuw geteld. Ook telt Google alleen de officiële Android-toestellen waarop de Google Services, zoals de Android Market zijn te vinden. Producten zoals de Amazon Kindle, of de goedkopere Chinese fabrikanten die met de open source versie van Android aan de slag gaan zonder overeenkomst met Google worden niet geteld.

Alles bij elkaar zijn er op dit moment meer dan 300 miljoen Android-apparaten in omloop, waarvan 12 miljoen Android-tablets. De meeste verkochte Android-tablets zijn die van Samsung, aldus Rubin.

Ook wist Rubin te vertellen dat er nu meer dan 450.000 apps zijn er te vinden in de Android Market, zo’n 160.000 meer dan vorig jaar.