Als we Andy Rubin, senior vice president mobile bij Google en tevens de bedenker van Android, mogen geloven dan worden er op dit moment elke dag 500.000 nieuwe Android-apparaten geactiveerd. Dat is echter nog niet alles, dit getal groeit namelijk met ongeveer 4,4 procent per week.

In december van 2010 werden er pas 300.000 apparaten geactiveerd en in augustus van 2010 slechts 200.000. Android groeit dus flink door en is dan ook de marktleider op het gebied van smartphones, iets wat het voorlopig ook nog wel even zal blijven.

De toestellen die worden geactiveerd zijn een mix van smartphones en tablets. Het ligt voor de hand dat vooral de smartphones momenteel het grootste aandeel hebben in de activaties. Voor Google is dit in elk geval erg goed nieuws, het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in het Android-platform en kan ook nog rekenen op een flinke rechtszaak met Oracle omtrent Android.De cijfers liegen er in elk geval niet om, omgerekend worden er elke seconde 6 nieuwe toestellen geactiveerd, dat zijn er zo’n 20.000 per uur.