2min

Tags in dit artikel

Iedereen kent waarschijnlijk wel de video’s van dansende mensen in de Apple Store. Soms worden ze aangesproken op hun gedrag, maar nooit de winkel uitgezet. Zijn er eigenlijk dingen die je echt niet kunt maken in een Apple Store?

De Amerikaanse komiek Mark Malkoff probeerde daarachter te komen door de proef op de som te nemen. Hij bedacht daarvoor vier verschillende opdrachten om het geduld van Apple Store medewerkers te testen.

Pizza eten, op date, als Darth Vader en met een geit de Apple Store bezoeken.

Voor de eerste opdracht ging hij de winkel binnen en liet hij een pizza bezorgen op het adres van de Apple Store. Een half uurtje later kwam de pizzabezorger langs met de pizza. Onder het toeziend oog van de medewerkers rekende Malkoff af met de koerier en verorberde hij zijn pizza. Een medewerker zei zelfs dat het "gaaf" was dat Malkoff dat deed. De komiek bood de medewerker zelfs een stuk aan, maar hij had net zijn lunch op zei hij.

Voor zijn tweede opdracht had hij een romantisch afspraakje in de Apple Store. Hij en zijn date dronken een glas water en aten een bord spaghetti. Vervolgens vertoonde een trompettist zijn muzikale kunsten en gingen de twee dansen. Toen Malkoff een medewerker vroeg of de lichten wat gedimd konden worden, zei hij dat dit niet mogelijk was. Malkoff en zijn date mochten wel gewoon doorgaan met dansen.

Voor zijn derde opdracht ging Malkoff verkleed als Darth Vader naar de Apple Store. Hij zei dat zijn iPhone stuk was en vroeg of deze gemaakt kon worden. Een van de medewerkers geinde en zei "use the Force", verwijzend naar de populaire Star Wars films. Maar het personeel nam het wel serieus en noteerde zijn gegevens. Een enkele medewerker wilde zelfs met hem op de foto.

Voor zijn laatste opdracht ging hij de winkel binnen met een geit. Malkoff vroeg of hij een Mac kon kopen voor zijn geit. Helaas voor hem kon het personeel hem daarmee niet verder helpen.

In Nederland komt binnenkort een officiële Apple Store in Amsterdam. De winkels in andere steden zijn zogenaamde resellers, zij zullen dit waarschijnlijk niet toestaan, maar je kan natuurlijk altijd proberen om je geit of hangbuikzwijn mee te nemen naar een Apple Store.