Apple heeft te maken met een nieuw fenomeen, winkeldieven die zich verkleden als Apple-personeel. Met winkeldiefstal zal Apple ongetwijfeld al wel de nodige ervaring hebben, welke winkelketen kan daar niet over meepraten. Nu is echter duidelijk geworden dat Apple te maken heeft met hele slimme dieven, ze verkleden zich namelijk als Apple-personeel en slaan dan hun slag.

Doordat de dieven zich verkleden als personeelslid kunnen ze ongemerkt hun gang gaan en wisten ze eerder dit jaar maar liefst 67 iPhones te stelen van de Apple Store in de Upper West Side in New York. Vorige week flikte de dieven hetzelfde kunstje en stolen ze 19 iPhones van de Apple Store in SoHo.

De dieven gaan recht op hun doel af, ze lopen de winkel binnen en gaan direct voor de lades waar nieuwe iPhones zijn opgeslagen voor de verkoop. De reden dat ze niet opvallen is ten eerste de grootte van de winkels en de hoeveelheid personeel die Apple zelf al heeft rondlopen, maar ook omdat de winkel in de Upper West Side een trainingslocatie is. Het personeel in die Apple Store is eraan gewend geraakt vreemde gezichten te zien in Apple-kleding, omdat daar veel nieuwe werknemers worden ingewerkt.


Verder kan het nieuwe Apple uniform nog weleens het probleem zijn. Vorig jaar introduceerde Apple het nieuwe uniform wat bestaat uit een blauw shirt in allerlei pasvormen met korte en lange mauwen en een heel klein Apple logo op de borst. Hierdoor is het wel erg makkelijk om je voor te doen als personeelslid van Apple.

Wat Apple gaat doen aan de diefstallen is onduidelijk, ze zullen niet wakker liggen van de gemiste inkomsten, maar we nemen aan dat ze wel extra beveiliging gaan inzetten.