min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft de verwachtingen van de totale verkoopaantallen van de iPhones bijgesteld. De elektronicagigant verwacht de tweede helft van dit jaar 56 miljoen exemplaren te verkopen.

Dat schrijft Digitmes op zijn website op basis van een anonieme bron. Volgens Digitimes zijn er zo veel orders bij Apple binnengekomen dat bijstelling van de verkoopcijfers noodzakelijk was. De eerste prognose was dat Apple 50 miljoen exemplaren van de iPhone 3GS, de iPhone 4 en de nieuwe iPhone 5 zou verkopen in de tweede helft van dit jaar, maar volgens de laatste verwachtingen zullen de verkopen 12 procent hoger uitvallen, waardoor de totale verkopen zullen toenemen tot 56 miljoen.

De bron meldt eveneens tegen Digitimes dat de verkoopprognose van de nieuwe iPhone 5 in het derde kwartaal naar beneden is bijgesteld. Aanvakenlijk verwachtte Apple 7 miljoen maal een iPhone 5 te verkopen, maar dit is naar beneden bijgesteld tot 5,5 tot 6 miljoen iPhones. Over de verkoopaantallen van het vierde kwartaal van de nieuwe iPhone is Apple vele malen optimistischer. In plaats van 14 miljoen exemplaren verwacht Apple maar liefst 20 miljoen stuks te zullen verkopen in de laatste drie maanden van 2011.

Alles bij elkaar opgeteld zal Apple dit jaar ongeveer 100 miljoen iPhones verkopen, aldus de bron tegenover Digitimes.

Dat het Apple voor de wind gaat, is niets nieuws. Vorige maand wist de elektronicagigant een recordwinst in de boeken te noteren. Tevens mag Apple zich sinds vorige week het meest waardevolle bedrijf ter wereld noemen. Eerder verwachtten analisten dat Apple pas in de loop van volgend jaar deze titel op zich zou mogen nemen, maar het bedrijf overtreft alle verwachtingen.