2min

Het Taiwanese Digitimes heeft gesproken met zijn bronnen in de productie-industrie en meldt op basis van die gesprekken dat Apple meer dan 100 miljoen iPhones heeft besteld voor de tweede helft van 2015. Het bedrijf verwacht dit jaar nog 100 miljoen toestellen te verkopen.

Apple heeft hoge verwachtingen van de iPhones die vanavond worden gepresenteerd, dat blijkt wel uit de berichten van Digitimes. Apple zou een bestelling hebben geplaatst van maar liefst 100 miljoen stuks. Het gaat daarbij om bestaande iPhone-modellen, maar uiteraard voor het overgrote deel ook om nieuwe iPhone-modellen.

Vanavond gaat Apple in elk geval één nieuwe iPhone presenteren, de iPhone 6s, de opvolger van de iPhone 6 (review). Daarnaast zal het bedrijf waarschijnlijk ook de iPhone 6s Plus presenteren en mogelijk ook nog de iPhone 6c.

Zoals wel vaker met een s-versie zijn het aantal verbeteringen meestal op één hand te tellen. Verwacht wordt dat Apple vasthoudt aan het ontwerp van de iPhone 6. De wijzigingen die verwacht worden zijn een scherm met ForceTouch-technologie waarmee de iPhone beter kan onderscheiden hoe hard het scherm wordt ingedrukt, daarnaast zal Apple de iPhones voorzien van een snellere chip en zou de camera eindelijk een upgrade krijgen waarbij ook het aantal megapixels omhoog gaat van 8 naar 12.

Veel meer wordt er niet verwacht, maar toch denkt Apple dat dat voldoende is om dit jaar nog 100 miljoen iPhones te verkopen.

Tot slot wordt vanavond ook nog een nieuwe Apple TV verwacht die voorzien zal zijn van een nieuwe afstandsbediening met touchpad en ondersteuning voor Siri. De nieuwe Apple TV zal ondersteuning bieden voor 4K-schermen en krijgt een eigen App Store. Tot slot zal Apple mogelijk een eigen filmdienst presenteren in combinatie met een abonnement. Verder zijn er nog geruchten over nieuwe iPads, om 19:00 begint Apple’s presentatie.