Apple heeft zijn nieuwe campus van bijna 72.000 vierkante meter nog niet klaar maar er worden alweer plannen gemaakt voor de bouw van een nieuwe campus. Apple groeit momenteel erg hard en er moet voldoende plek zijn om mensen aan het werk te houden. Daarom zou het bedrijf plannen hebben om in Sunnyvale een nieuwe campus te gaan bouwen.

In de nieuwe reusachtige ruimteschip achtige campus die momenteel wordt gebouwd door Apple komen straks 12.000 werknemers te werken. Apple wil eind volgend jaar gaan verhuizen en zijn intrek nemen in deze nieuwe campus. Ondertussen meldden media dat er inmiddels gekeken wordt naar de ontwikkeling van een tweede campus, waarbij opnieuw ruimteschipachtige gebouwen worden neergezet. In totaal zou Apple drie gebouwen willen neerzetten in Sunnyville die ruimte bieden aan nog eens 3000 werknemers. Inmiddels zouden de contracten al zijn getekend met de projectontwikkelaar.

Apple groeit momenteel erg hard en het bedrijf wil de komende jaren nieuwe producten op de markt gaan brengen en daarvoor is ook nieuwe kennis nodig. De geruchten rond de Apple auto zijn vrijwel niemand ontgaan en naar verluidt gaat Apple enkele duizenden werknemers aannemen om mee te helpen met de ontwikkeling van de auto. Mogelijk wordt deze nieuwe campus ook exclusief opgezet voor de ontwikkeling van de Apple auto.

Apple zelf wil de ontwikkelingen in Sunnyville nog niet bevestigen, maar de foto’s passen prima in ons beeld van een Apple campus.