2min

Er gaan al een tijdje geruchten dat de Android Tablets die momenteel op de markt worden gebracht, helemaal niet zo hard worden verkocht als de fabrikanten hadden verwacht. Het warme broodjes seizoen lijkt alleen voor de iPad te gelden. Acer is nu de eerste fabrikant die openlijk de verwachting bijsteld, Acer verwacht in plaats van tussen 5 en 7 miljoen tablets, slechts 2,5 a 3 miljoen tablets te verkopen in 2011.

Voor Acer is dit erg slecht nieuws, het moest eerder de verkoopverwachtingen al verlagen over de hele linie van het bedrijf. Waardoor de beurskoersen flink onder druk kwamen te staan. Het aandeel is Acer is inmiddels met 30 procent gezakt, het effect van deze tabletwaarschuwing was echter niet zo groot. Acer heeft inmiddels ook een reorganisatie aangekondigd in het management van het bedrijf.

Bij Samsung is het momenteel erg stil omtrent de verkoopcijfers van de tablets maar analisten verwachten dat ook Samsung haar verwachtingen zal moeten bijstellen. Samsung is momenteel druk bezig met de voorbereidingen om enkele nieuwe modellen te lanceren.

Bij Asus zijn ze pas net begonnen aan de verkoop van hun Asus Eee Pad Transformer, waarvan wij de review toevallig vandaag online hebben geplaatst. Asus laat weten op dit moment de aantallen niet aangesleept te krijgen naar de Nederlandse markt. Hoe de verhouding er wereldwijd uit ziet is niet precies duidelijk. Op dit moment hoeft er bij Asus in elk geval nog niets te worden bijgesteld.