Acer ziet financiële resultaten compleet verdampen

Acer heeft de financiële resultaten van het eerste kwartaal bekendgemaakt en daaruit wordt duidelijk dat de winst vrijwel volledig is verdampt. De omzet daalde met 17,1 procent en de winst kelderde met maar liefst 73,4 procent in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2015.

Acer heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 56,3 miljard Taiwanese dollar, omgerekend 1,52 miljard euro, een jaar eerder noteerde Acer nog een omzet van 67,9 miljard Taiwanese dollar. Daarmee valt de omzetdaling nog mee, als we kijken naar de winst dan zien we een groter probleem voor het Taiwanese merk. De winst is namelijk gedaald van 173 miljoen Taiwanese dollar naar 46 miljoen Taiwanese dollar, omgerekend 1,25 miljoen euro.

De grootste klappen vangt Acer in de Verenigde Staten waar het fors minder omzet draaide. In Azië en Europa, het Midden-Oosten en Afrika wist het bedrijf meer omzet te draaien. De meeste omzet haalt Acer op dit moment nog steeds uit pc’s, gevolgd door monitoren. De omzet uit smartphones en tablets is nog steeds minimaal.

Bron:ZDNet