Google heeft zojuist bekendgemaakt dat het Zagat heeft overgenomen. Zagat is website waarop reviews van restaurants zijn te vinden. Het gaat hierbij om reviews die door bezoekers van het restaurant op de website zijn geplaatst. Google heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de overname is gemoeid.

Vandaag neemt Google dus Zagat over en zoals Google zelf al aan geeft in hun blogpost. Zagat voegt niet alleen een database met ontzettend veel goede user reviews van restaurants toe maar ook enorm veel kennis op dit gebied.

Zagat werd 32 jaar geleden al opgericht door Tim en Nina Zagat en werkte toen nog zonder het internet. In de loop der jaren hebben zij alles geleerd over de manier waarop dit soort gegevens verzameld moeten worden en gepresenteerd. Ze hanteren dan ook een geheel eigen systeem waarin niet 5 of 10 maar maximaal 30 punten verdient kunnen worden. Een restaurant met meer dan 25 punten is dan ook echt enorm goed.

Google denkt dan ook enorm veel te hebben aan het hele team dat werkzaam is voor Zagat en de ervaring die zij mee brengen. Zagat is momenteel actief in 13 categorieën en in meer dan 100 steden. Waarschijnlijk zal de kennis van Zagat snel worden ingezet om nog veel meer diensten van Google te voorzien van een goed systeem voor userreviews.