2min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Martin Fichter, de CEO van HTC America, vinden jongeren een iPhone niet langer cool. Het belangrijkste argument dat jongeren hiervoor aandragen is dat een van hun ouders het toestel heeft. Het is toch niet leuk om hetzelfde toestel als je vader te hebben?

Dat zei Martin Fichter gisteren op de Mobile Future Forward Conference in Seattle. Naar eigen zeggen bracht hij onlangs zijn dochter naar Reed College in Portland. Hij sprak toen met de huisgenoten van zijn dochter en vroeg hen wat voor toestel zij hadden.

Volgens Fichter vertelden de huisgenoten van zijn dochter dat geen van hen een iPhone had. De belangrijkste reden waarom zij er geen hadden: "My dad has an iPhone."

Een interessante bevinding, aldus Fichter. "De iPhone is minder cool dan hij vroeger was. De huisgenoten hadden allemaal een HTC, Samsung of een in China gefabriceerd apparaat. Wie de campus langsgaat merkt snel dat Macbook Airs wel populair zijn. iPhones zijn niet langer cool. Wij gebruiken hier allemaal wel een iPhone, maar onze kinderen vinden deze niet meer cool", aldus Fichter op de conferentie.

Fichter sprak eveneens over de overname van Motorola Mobility door Google. De HTC-baas heeft geen idee of Google en Motorola in staat zullen zijn om goed samen te werken in de toekomst. "We zullen moeten zien hoe dat uitpakt", aldus Fichter. Hij was niet te spreken over de huidige patentenoorlogen die gaande zijn tussen diverse fabrikanten. "Het probleem dat onze industrie heeft, is dat de energie die we zouden moeten spenderen aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het verbeteren van het gebruiksgemak verloren gaat aan het voeren van patentoorlogen." Fichter sprak van een "verstoring van de markt" en "verspilling van onze energie".

Of de topman van HTC zich uitliet over de rechtszaak tussen het bedrijf en Apple is niet bekend. Beide partijen beschuldigen elkaar over en weer van patentinbreuk. Apple stapte half augustus naar de International Trade Commission (ITC) om een import- en verkoopverbod van HTC-producten in de Verenigde Staten af te dwingen. HTC ging in de tegenaanval door dezelfde eis in te dienen bij het ITC voor Apple-producten. HTC spande onlangs ook een nieuwe zaak aan tegen Apple en breidde twee bestaande zaken uit nadat het 9 patenten van Google had overgenomen.