1 min

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat tieners precies het tegenovergestelde leuk vinden als hun ouders, wanneer de ouders rondlopen met een iPhone 5 is het daarom aan te nemen dat de nieuwe generatie tieners andere smartphones "cool" gaan vinden. Dit is precies wat Forbes vorige week vaststelde in een onderzoek onder Amerikaanse tieners.

Volgens Forbes zit de huidige generatie tieners niet meer te schreeuwen om een iPhone, wanneer hun moeder, oma of leraar met een iPhone rondlopen willen zij liever gezien worden met een andere smartphone. De Samsung Galaxy’s zijn volgens vele ook innovatiever dan de iPhone van Apple. Als alternatief op de tabletmarkt zou volgens het onderzoek de voorkeur gaan naar de nieuwe Microsoft Surface.

De trend waarin ouders een verouderde versie van de iPhone aan hun kinderen geven nadat zij zelf over zijn gestapt naar de nieuwste iPhone helpt volgens het onderzoek ook niet echt bij het beeld dat de nieuwe tieners krijgen van de iPhone.

Wanneer we kijken naar de onderzoeksresultaten van Piper Jaffray blijkt overigens dat Apple het niet zo slecht doet, 67% van de tieners zegt bij een volgende smartphone aankoop voor een iPhone te willen gaan waar Samsung op een tweede plek staat met 22%. Volgens Forbes was het vorig jaar nog ondenkbaar dat tieners iets anders zouden willen dan een iPhone en nu is dat ineens 22 procent.