2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een opmerkelijk nieuwsbericht rondom Yahoo. Vorige week meldde Jerry Yang, de voormalige baas bij het internetbedrijf, dat Yahoo niet in de verkoop ging. Weliswaar had het bedrijf adviesbureau Allen & Co ingehuurd, maar dit was enkel om de strategische opties van het bedrijf te verkennen. Maar nu gaan er geruchten ten ronde dat Yahoo het bedrijf toch te koop aanbiedt. Er zouden al verschillende partijen interesse hebben getoond.

Vorige week meldde een anonieme bron tegenover The Wallstreet Journal dat Yahoo in de verkoop zou gaan. Het gaat de laatste paar jaar erg slecht met het bedrijf en verkoop zou de enige optie zijn om te overleven. Jerry Yang ontkende dat met klem en zei dat er absoluut geen sprake was dat Yahoo zichzelf in de verkoop zou gooien.

Maar de geruchten over een mogelijke overname blijken hardnekkig te zijnt. Diverse belanghebbenden zouden interesse hebben getoond om het bedrijf over te nemen. Ze zouden daar zelfs met het bestuur over gesproken hebben. Zowel bronnen binnen als buiten het bedrijf zeggen dat er meerdere partijen zijn die interesse in Yahoo hebben. Onder meer Microsoft, Andreesen Horowitz, DST Global, Masa Son, Peter Chernin en de Alibaba Group zouden belangstelling hebben getoond in een overname.

Daniel Loeb van hedge fund Third Point zou een uur lang met bestuursvoorzitter Roy Bostock hebben gesproken. Ze zouden over verschillende misstappen uit het verleden van het bedrijf hebben gesproken, zoals de mislukte overname door Microsoft en het vertrouwen in de vorige CEO Carol Bartz. De voorzitter zou uit woede abrupt de hoorn op de haak hebben gegooid. De verhoudingen tussen Loeb en Bostock zijn al gespannen, omdat Loeb in een brief om het aftreden van de bestuursvoorzitter vroeg.

Potentiële kopers en aandeelhouders zijn het met één ding met elkaar eens: er moet een einde komen aan de bestuurscrisis die het bedrijf in zijn greep houdt. Het is mogelijk dat zij, zoals Loeb in zijn brief verwoordt, het aftreden van bestuursvoorzitter Bostock eisen.

Aandeelhouders reageerden vorige week positief op het aftreden van Bartz en een mogelijke verkoop van Yahoo. De aandelen van het internetbedrijf stegen in één dag tijd met zes procent.