2min

Volgens een interne memo van Yahoo, welke in het bezit is van Reuters, hebben verschillende bedrijven interesse om Yahoo over te nemen. Verschillende bedrijven en investeringsmaatschappijen hebben contact gezocht met Yahoo na het vertrek van CEO Bartz begin deze maand, allemaal zouden ze interesse hebben om het noodlijdende bedrijf over te nemen.

De oprichter van Yahoo, Jerry Yang, liet begin deze maand al weten dat Yahoo niet te koop is. De raad van bestuur wil nu het CEO Bartz heeft ontslagen zich beraden over de toekomst. Het bestuur gaat kijken wat de beste strategie is voor de toekomst om van Yahoo weer een succesvol bedrijf te maken. Het bedrijf moet dus ook op zoek naar een nieuwe CEO. Een mogelijke verkoop van het bedrijf wordt in elk geval niet uitgesloten, alle opties zullen worden bekeken. Vorige week meldden enkele Amerikaanse media al namen van potentiële kopers. Onder meer Microsoft, Andreesen Horowitz, DST Global, Masa Son, Peter Chernin en de Alibaba Group zouden belangstelling hebben getoond in een overname van Yahoo.

Uit de uitgelekte memo blijkt echter ook dat het bestuur hier ruim de tijd voor wil gaan nemen. Het kan dus nog wel maanden duren voordat het bestuur een beslissing heeft genomen over de toekomst van Yahoo.

De laatste jaren gaat het alles behalve goed met Yahoo, het besloot om verschillende websites en diensten te verkopen of te sluiten. Het zou zich meer gaan richten op Yahoo zelf maar uiteindelijk resulteerde dit nog niet in positieve cijfers. De meest voor de hand liggende optie is dan ook om Yahoo te verkopen.