1 min

Er hebben zich inmiddels al meerdere partijen bij Yahoo gemeld die interesse hebben om het bedrijf over te nemen, waaronder enkele investeringsmaatschappijen. Yahoo staat echter nog niet open voor een verkoop op dit moment en heeft alle overnamekandidaten de deur gewezen. Dat meldt althans Reuters, waardoor de druk op CEO, Marissa Mayer, opnieuw toe neemt.

Yahoo is een IT-dinosaurus in moeilijkheden, vroeger was Yahoo het internetbedrijf, maar inmiddels is het links, rechts, boven en onder ingehaald door Facebook, Google en vele andere. Yahoo haalde een paar jaar geleden Marissa Mayer binnen als CEO, dat moest de problemen op gaan lossen en Yahoo weer op het juiste spoor brengen.

Mayer is afkomstig van Google en was daar een van de eerste tien werknemers en heeft een grote rol gespeeld in onder meer het succes van GMail. Mayer heeft echter de verwachtingen niet waar kunnen maken en verschillende aandeelhouders roeren zich nu dat het tijd wordt dat ze weer vertrekt. Verder willen ze dat Yahoo de internetactiviteiten afsplitsen naar een apart bedrijf en verkopen.

Het belangrijkste bezit van Yahoo is het aandelenpakket dat het bezit in Alibaba, de Amazon van China. Dat aandeel is eigenlijk goed voor de gehele waarde van Yahoo. Het is onduidelijk hoeveel de kernactiviteiten werkelijk waard zijn en moeten daarom afgesplitst worden.

Op 2 februari presenteert Yahoo zijn kwartaalcijfers en zal er een plan op tafel moeten liggen voor de nabije toekomst. Wellicht verschaft Mayer dan ook meer duidelijkheid over de toekomst.