2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wanneer je met de nieuwe voorwaarden van het PlayStation Network akkoord gaat en je in een geschil met Sony komt, is het verstandig om deze voorwaarden nog maar eens een keer te lezen. Sony heeft namelijk het een en ander aangepast wanneer het aankomt op aanklachten, rechtszaken en geschillen.

Wanneer je akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden van het PlayStation Network stem je er nu bijvoorbeeld mee in dat je, wanneer je in een geschil met Sony komt, dat je dit niet in een rechtszaal uit gaat vechten maar dat het via een arbitrage wordt geregeld. Daarnaast is het na het ondertekenen ook niet meer mogelijk om met meerdere personen een aanklacht in te dienen tegen Sony. Het maakt weer eens duidelijk dat het verstandig is om dingen ook echt door te lezen voordat je er mee akkoord gaat. Veel keus heb je overigens niet, ga je niet akkoord met de voorwaarden, kan je ook niet langer gebruik maken van het PSN.

Sony’s juridische afdeling probeert op deze toch wel stiekeme manier het een en ander te veranderen in de voorwaarden wetende dat het gros van de gebruikers deze voorwaarden klakkeloos zal accepteren wanneer het deze voorgeschoteld krijgt. Een dergelijke wijziging kan Sony in de toekomst aardig wat geld schelen in mogelijke rechtszaken. Ondanks dat je verplicht bent om deze voorwaarden te accepteren om gebruik te kunnen maken van het PlayStation Network kan je hier wel in tegen beroep gaan wanneer je het er niet mee eens bent.

Hiervoor moet je binnen dertig dagen na het accepteren van de voorwaarden een geschreven brief mailen naar het hoofdkantoor in Los Angeles. Hierin dien je je naam, adres en PSN-account nummer vermelden. Als laatst dien je duidelijk te vermelden waarom je het niet eens bent met deze vernieuwde voorwaarden. Waarschijnlijk zal Sony dan wel overgaan tot het uitschakelen van je PSN-account. Of de nieuwe voorwaarden in Nederland ook rechtsgeldig zijn is nog maar de vraag. Dit zal een rechter moeten bepalen mocht het toch tot een rechtszaak komen.

Wanneer je de betreffende voorwaarden eens goed door te lezen zijn deze hier terug te vinden.